۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۰ آذر
بازدید دانشجویان گروه تاریخ از موزه ایران باستان
ارسال شده در تاریخ 1398/08/11
گروه تاریخ دانشکده ادبیات به منظور درک بهتر دانشجویان برنامه بازدید از موزه ایران باستان را برای دانشجویان در نظر گرفتند.این بازدید با همراهی سرکار خانم دکتر مینا صفا استاد درس «تاریخ آریاییها و ایلام تا پایان حکومت هخامنشیان» به همراهی خانم دکتر هدیه تقوی، آقای دکتر توفیق حسینی و 27 نفر از دانشجویان در تاریخ 98/8/9 انجام شد. در ارتباط با آثار موجود در بخش های مختلف موزه توضیحاتی به دانشجویان ارائه و به پرسشهای ایشان پاسخ داده شد؛ همانند شیوه تولید ابزارهای سنگی در دورۀ پارینه سنگی و استفاده از گل اخری در نقاشی و تزیین بدن مردگان در ادوار کهن.
موزه ملی قدیمی ترین موزه کشور است که در حال حاضر در دو بخش موزه «ایران باستان» و موزه «باستان شناسی و هنر ایران اسلامی» برای بازدید گردشگران و علاقه مندان داخلی و خارجی به فعالیت مشغول است.
موزه ملی ایران برای اولین بار در سال 1316 خورشیدی گشایش یافت. طراح بنای اصلی موزه ملی ایران آندره گدار است که در طراحی خود از طاق کسرا الهام گرفت. ساخت این بنا توسط عباسعلی معمار و استاد مراد تبریزی به انجام رسید. موزه ایران باستان شامل دو موزه «پیش‌ازتاریخ ایران» با آثاری از دوران پارینه سنگی قدیم تا اواخر هزاره چهارم پ‌م یعنی از کهن‌ترین دوران تا پیش از ابداع نگارش و در «موزه دوران تاریخی» آثاری از اواخر هزاره چهارم پ‌م یعنی آغاز به‌کارگیری نگارش تا پایان دوران ساسانی به نمایش گذاشته شده است.
موزه باستان‌شناسی و هنر اسلامی ایران براساس طرحی الگو ‌گرفته از کاخ ساسانی بیشابور، به صورت چلیپایی هشت‌ضلعی، با مساحتی حدود4000 متر مربع و در سه طبقه ساخته شد. از آثار موجود در این موزه می¬توان به محراب های گچ بری، کاشیهای معرق و کتاب های مصور اشاره کرد.
دانشجویان و استادان از این بازدید علمی بهره زیادی بردند و امید است چنین بازدیدهایی برای افزایش آگاهی دانشجویان و هماهنگی اندیشه آنان با استادان و مطالب بارها انجام شود.